ΑΞΙΟΛΟΓΗΣH ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Εργασία Μαθητών Γυμνασίου

Κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 15/5/2017 έως την Παρασκευή  19/5/2017    υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Γυμνάσιο της Σχολής μας η Θεματική Εβδομάδα. Το σχολείο οργάνωσε ένα πλήθος δραστηριοτήτων που άπτονταν στη διατροφή, στην πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και στις έμφυλες ταυτότητες.

Σε ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα οι μαθητές και οι μαθήτριες πληροφορήθηκαν για τη διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα, την επίδραση  της συνεχούς έκθεσης σε οθόνη κατά τη διάρκεια «ψυχαγωγικών παιχνιδιών», τις συνέπειες του εθισμού, τη διαδικτυακή εξάρτηση, τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ, στον δυτικό κόσμο, στην Αρχαία Αθήνα και Σπάρτη, τα έμφυλα στερεότυπα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, τη γυναίκα στην 7η τέχνη και τη διαφήμιση και τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία. Επιπλέον έλυσαν ασκήσεις με ποσοστά, αλλά και στατιστικής σχετικά με τη διατροφή.

Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν έργα σε καμβά εμπνευσμένα από το κίνημα της PopArt και την επίδραση του στον καταναλωτισμό και τη διαφήμιση, μαγείρεψαν μαζί με καθηγητές και έφαγαν, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για την υπερφαγία, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο για τη διατροφή καθώς και εργασίες για την εξάρτηση.

Στο σχολείο προσκλήθηκαν ειδικοί και συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο κ. Bογιατζάκης Κώστας, προπονητής στίβου και ένας από τους καλύτερους αθλητές στα 100 μέτρα με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Κυριακίδης Πέτρος, πρωταθλητής στα 400 μέτρα και η κ. Σωτηρίου Φαίη, μέλος της εθνικής ομάδας στα 400 μέτρα,   μας ενημέρωσαν για ζητήματα διατροφής στον πρωταθλητισμό, η κ. Γκιώνη Θέκλα, κλινική διαιτολόγος και ειδική διατροφολόγος, συζήτησε για τη διατροφή αλλά και για θέματα διατροφικών διαταραχών και ο κ. Οικονομόπουλος Νίκος, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης από το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, μίλησε για την εξάρτηση στην εφηβεία. Τέλος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστασιακό χώρο της «Ελαϊς».

Τμήμα της θεματικής εβδομάδας παρακολούθησε η Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Γενναδείου Σχολής και γονείς του σχολείου μας.

Η Θεματική Εβδομάδα σχεδιάστηκε, εφαρμόστηκε και στη συνέχεια αξιολογήθηκε τόσο από τους μαθητές/ μαθήτριες όσο και τους καθηγητές/ καθηγήτριες. Τα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν αναλύθηκαν στατιστικά με τη χρήση του στατιστικού προγράμματος SPSS (Statistical Package for the Social Sciences). Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εν λόγω αξιολογήσεις.

κατεβάστε εδώ τα αποτελέσματα και την εργασία των μαθητών