fbpx

Technokids

TechnoKIds ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Technokids είναι μία συλλογή από τεχνολογικά projects (εργασίες), που σκοπό έχει να μετατρέψει την τεχνολογία σε μια συνεχή έρευνα και ανακάλυψη. Στον Καναδά, τη χώρα προέλευσης του εκπαιδευτικού προγράμματος Technokids, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι και σύμβουλοι πληροφορικής μελετούν και αξιολογούν όλα τα νέα δεδομένα στον τομέα της πληροφορικής και της εκπαίδευσης με σκοπό την δημιουργία πρωτοποριακών και σύγχρονων διδακτικών ενοτήτων.

Η ύλη διδάσκεται ήδη με επιτυχία σε 32 χώρες, σε περισσότερα από 3000 σχολεία σε Καναδά και Αμερική και είναι εγκεκριμένη από την Microsoft Inc.

Μέσα από αυτό το σύστημα τα παιδιά ανακαλύπτουν, δημιουργούν, πειραματίζονται με προγράμματα βασισμένα στην σύγχρονη τεχνολογία. Το Project Based Learning είναι μια εναλλακτική μέθοδος στη εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές ολοκληρώνουν εργασίες, με θέμα και εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανάλογα με την ηλικία τους δηλ. αυτό που επεξεργάζονται και στην τάξη τους.

Η εξοικείωση με τους υπολογιστές γίνεται με ευχάριστο αλλά παράλληλα εκπαιδευτικού περιεχομένου τρόπο. Τα παιδιά οργανώνουν τις γνώσεις τους, με εργαλείο εκτός από τα ηλεκτρονικά αρχεία στον υπολογιστή και τα workbooks (Τετράδιο εργασιών – εμπέδωσης της ύλης).

ΠΡΟΝΗΠΙΟ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου που το επίπεδό τους ονομάζεται ΤΟΤ, θα διδαχτούν τρεις (2) θεματικές ενότητες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάθε μαθητής θα παραλάβει από το σχολείο το «Student kit» των Technokids που περιλαμβάνει:

 •  Τρία (2) Τετράδια Εργασιών (workbook),
 • Δίπλωμα Παρακολούθησης Επιπέδου Technokids (θα παραλάβουν στο τέλος της χρονιάς)
 • Ηλεκτρονικά αρχεία (πρότυπα εργασιών) προς εγκατάσταση στους υπολογιστές του σχολείου

Τα παιδιά μαθαίνουν:

 • Πώς να χρησιμοποιούν το λειτουργικό περιβάλλον ( να ανοίγουν και να κλείνουν με σωστό τρόπο τον υπολογιστή – κανόνες στάσης σώματος μπροστά στον υπολογιστή…)
 • Να σχεδιάζουν απλές γραμμές μέχρι ολοκληρωμένες εικόνες ,μέσα από απλά παιδικά προγράμματα γραφικών καταλήγοντας στο πρόγραμμα Ms Paint.
 • Να οργανώνουν όλα τα σχέδια τους φτιάχνοντας μία καλλιτεχνική συλλογή των έργων τους με το Ms Power Point και το Kid Pix Studio Deluxe.
 • Nα γράφουν το όνομά τους και απλές προτάσεις χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή κειμένου
 • Να γυρίζουν σελίδες ηλεκτρονικού διαδραστικού παραμυθιού και να συνθέτουν την εικόνα του.

Συγκεκριμένα επιλέξαμε κάποιες ενότητες που εξυπηρετούν και συνδυάζονται με την ύλη της τάξης:

TECHNO PCTECHNO COLORS

«Αγγίζω τα μέρη του υπολογιστή. Μαθαίνω πώς να ακολουθώ σωστά τους κανόνες χρήσης του Η/Υ»

Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Η/Υ. Θα ψηλαφίσουν τα επιμέρους τμήματα και θα μάθουν την λειτουργία τους. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων δίνονται οδηγίες και συμβουλές για την πρόληψη των ατυχημάτων από τον ηλεκτρισμό και για την πρόληψη βλάβης από άστοχες ή βίαιες ενέργειες. Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας θα πάρουν την ‘Άδεια Χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή’.

«Παίζω το κυνήγι των χρωμάτων! Δημιουργώ το δικό μου ουράνιο τόξο! Ανακατεύω τα χρώματα για να φτιάξω καινούργια!»

Στη προσπάθεια μας να αναπτύξουμε τον τομέα της αισθητικής των παιδιών δημιουργήσαμε μία ενότητα γεμάτη χρώματα .Το χρώμα αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινωνικής & συναισθηματικής τους ανάπτυξης. Με την βοήθεια του Η/Υ τα παιδιά ανακατεύουν χρώματα, μουτζουρώνουν, αυτοσχεδιάζουν, αισθάνονται χαρά και ικανοποίηση με το αποτέλεσμα. Στην ενότητα αυτή χρησιμοποιείται ειδικό λογισμικό για προσχολική ηλικία έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη και γρηγορότερη εξοικείωση με τις εντολές του Η/Υ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ο κύκλος μαθημάτων στο Δημοτικό προετοιμάζει κατάλληλα τους μαθητές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πιστοποιήσεις του Γυμνασίου Microsoft Office Specialist.

Οι μαθητές του δημοτικού διδάσκονται τρεις (3) θεματικές ενότητες κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάθε μαθητής αποκτά το «Student kit» των Technokids που περιλαμβάνει:

 • Τρία (3) Τετράδια Εργασιών (workbooks),
 • Δίπλωμα Παρακολούθησης Επιπέδου Technokids
 • Έντυπο Αξιολόγησης δεξιοτήτων μαθητή (Report card)
 • Τα ηλεκτρονικά αρχεία των ενοτήτων προς επεξεργασία (εγκαθίστανται στους υπολογιστές στο Pc Lab του σχολείου)

Λίγα λόγια:

H μέθοδος Project Based Learning είναι μια εναλλακτική μέθοδος στη εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές ετοιμάζουν εργασίες σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.  Για την υλοποίησή τους χρησιμοποιούν κυρίως τις εφαρμογές Microsoft Office με κίνητρο θεματολογία  που εστιάζει στα ενδιαφέροντά τους και συμβαδίζει παράλληλα με τις δεξιότητες της κάθε ηλικίας.

 

Έτσι με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού που ορίζει τον τεχνολογικό στόχο, οι μαθητές εκπαιδεύονται στα ίδια εργαλεία και εφαρμογές του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ολοκληρώνοντας τις εργασίες τους, παρακινημένοι από τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και βιώματα.

 

Με αυτή την εκπαιδευτική προσέγγιση ο κάθε μαθητής «κατακτά και χτίζει την γνώση» του αφού προωθείται η κριτική και δημιουργική ικανότητα, το ερευνητικό πνεύμα, το κίνητρο, που κάνουν την διαδικασία της μάθησης πιο ενδιαφέρουσα. Οι μαθητές επίσης αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας μέσω της συλλογικής εργασίας της ομάδας.

Τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των Technokids θα μάθουν:

Microsoft PowerPoint 2013TECHNO CHANNEL
 • Οι μαθητές θα εμπεδώσουν στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις που έχουν στο πρόγραμμα PowerPoint 2007 ώστε να προετοιμαστούν για την πιστοποίηση.
 • Θα δημιουργήσουν μία δικιά τους παρουσίαση
 • Θα προσαρμόσουν την διάταξη, τη σειρά και την εμφάνιση των διαφανανειών
 • Θα προσθέσουν πίνακες, γραφήματα και διαγράμματα στην παρουσίαση
 • Θα ετοιμάσουν την παρουσίαση τους για προβολή στον Παγκόσμιο Ιστό.

 

Τα παιδιά γίνονται στελέχη στο τμήμα Marketing του διάσημου καναλιού Techno Channel. Το κανάλι κάνει μία μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια λειτουργίας του και θέλει να καλέσει επώνυμους από τον χώρο της πολιτικής αλλά και καλλιτέχνες. Το πάρτι θα γίνει το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Θα χρησιμοποιήσουν το Microsoft PowerPoint για να δημιουργήσουντην παρουσίαση ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Καλή επιτυχία!

Ο κάθε μαθητής αποκτά το «Studentkit» των Technokids που περιλαμβάνει:

 

 • Ένα (1) Τετράδιο Εργασιών (workbook),
 • 1 ΒιβλίοMicrosoft Office Specialist (PowerPoint)
 • Δίπλωμα Παρακολούθησης Επιπέδου Technokids
 • Έντυπο Αξιολόγησης δεξιοτήτων μαθητή (Reportcard)
 • Τα ηλεκτρονικά αρχεία των ενοτήτων προς επεξεργασία (εγκαθίστανται στους υπολογιστές στο PcLabτου σχολείου)

Επιλέγοντας το πρόγραμμα Technokids παρέχουμε στους μαθητές μας ποιοτική και ουσιαστική εκπαίδευση στο μάθημα της πληροφορικής με αποτελέσματα άμεσα. Θα μάθουν να διαχειρίζονται σχεδόν όλες τις εφαρμογές Ms Office και έτσι οι δάσκαλοι τους στις τάξεις θα μπορούν με άνεση πια να ζητούν από τους μαθητές εργασίες σχετικές με αυτές του ενιαίου διαθεματικού προγράμματοςσπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Όλα αυτά για να επιτευχθούν θα γίνει αναβάθμιση αλλά και αγορά νέων υπολογιστών ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να εφαρμοστεί και τα παιδιά να επωφεληθούν όσο το δυνατόν καλύτερα από τις Νέες Τεχνολογίες.